پروژه های مجموعه

ساخت سوله

کارخانه چای

tmb

کارخانه کنسرو سازی

مراحل ساخت اسکلت فلزی در کارخانه

ساختمان مدیریت شرکت پتروپارت آرکا

کارخانه چای
کارخانه کنسرو سازی
ساختمان مدیریت شرکت پتروپارت آرکا

ساخت سوله صنعتی

ساخت سوله بر خلاف آنچه اغلب کارفرمایان تصور می‌کنند، همواره مراحل مشابهی را طی نمی‌کند! در حقیقت مراحل ساخت سوله فولادی بسته به نوع، اندازه، شکل و… ممکن است مراحل متفاوت را طی کند.

مراحل ساخت سوله

برخی از شرکت‌های سازنده سوله ممکن است هنوز به ابزارها و روش‌های مهندسی مدرن روی نیاورده باشند و شیوه‌های سنتی را ترجیح دهند. اما دقت، ظرافت، محاسبات درست و رعایت اصول مهندسی، می‌تواند ایمنی، طول عمر، استحکام و مقاومت سازه شما را تا چند برابر افزایش دهد. به همین خاطر است که در پولاد سازه، تمام مراحل زیر برای ساخت یک سوله طی می‌شود:

دقت بالا در اجرا کار
تعامل حداکثری با کارفرما و معماران
خلاقیت بالا در مقابل چالش های اجرایی
ساخت سوله

خدمات پولاد سازه

طراحی و اجرا سازه فولادی ویلا

طراحی و اجرا انواع سازه های آپارتمانی

طراحی و اجرا سوله با سازه فولادی

طراحی و اجرا انواع پل های فولادی

مراحل ساخت سوله

مشاوره

مدل سازی سه بعدی

عقد قرارداد

تهیه متریال

ساخت سازه

نصب سازه در محل

مشاوره

مدل سازی سه بعدی

عقد قرارداد

تهیه متریال

ساخت سازه

نصب سازه در محل

سوله

از ابتدای انقلاب صنعتی در اروپا، سازه‌هایی با سقف مثلث اما با ابعادی بزرگ و از جنس فولاد، سر از زمین بر آوردند که بتوانند پاسخگوی نیاز عصر صنعت باشند. سازه‌هایی که در ایران با نام سوله و در زبان انگلیسی با نام Shed شناخته می‌شود، امروزه یکی از پرکاربردترین انواع سازه برای مصارف صنعتی است.

ساخت سوله

این سازه‌ها که با اسکلت فولادین و مستحکم خود شناخته می‌شوند، برای کاربردهای مختلفی مانند انبارها، کارگاه‌ها، کارخانه‌ها، شرکت‌های بزرگ، ورزشگاه‌ها و… مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مطلب قصد داریم پیرامون ساخت سوله در پولاد سازه صحبت کنیم و مراحل ساخت انواع سوله صنعتی را برای شما شرح دهیم.

 انواع سوله‌ها

سوله‌ها سازه‌هایی هستند که با شکل‌های مختلف و به سبک‌های متفاوتی در تمام کشورهای جهان و با اهداف مختلف ساخته می‌شوند. اما آنچه یک سوله را به صورت کلی تعریف می‌کند، اسکلت و ستون‌هایی از جنس فولاد مستحکم است که به شکل سازه‌ای با سقف شیب‌دار (مثلثی یا کمانی) ساخته می‌شوند و در اغلب موارد، بدون نیاز به ستون در وسط، تمام وزن سازه و بار موجود را تحمل می‌کنند.

سوله‌ها امروزه در شکل‌ها و قالب‌های مختلفی ساخته می‌شوند. بسته به نوع کاربری، آب و هوای منطقه، اندازه دهانه، مساحت زمین، میزان تحمل بار، طول و ارتفاع، سوله‌ها به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

آنچه در نهایت نوع سوله را برای ساخت مشخص می‌کند، ماحصل تعامل کارفرما و پیمانکار ساخت است که طی جلسات مشاوره و بازدید میدانی از محل احداث به دست می‌آید. در اینجا اما قصد داریم برخی از انواع سوله رایج در اقصی نقاط جهان را به شما معرفی کنیم:

سوله خرپایی

یکی از رایج‌ترین انواع سوله، سوله خرپایی است که در آن، به علت پخش یکنواخت بار تحمیلی به کمک خرپاها، مقدار کمتری از ستون‌ها و تیرهای فولادی استفاده می‌شود و به این وسیله، علاوه بر افزایش استحکام و استقامت سازه، وزن کلی کار نیز کمتر شده و به طبع، هزینه تمام شده آن نیز کمتر خواهد شد.

 در سوله‌های خرپایی می‌توان دهانه‌های بزرگ و تیرهای عظیم را بدون نیاز به ستون میانی ایجاد کرد. در اجرای این نوع سوله، انعطاف عمل پیمانکار بیشتر است و البته، امکان نصب و جمع آوری آسان آن نیز فراهم خواهد بود.

سوله یو بی ام UBM

سوله‌هایی با دهانه حداکثر 30 متر را می‌توان به صورت UBM نیز اجرا کرد. سوله یو بی ام، در حقیقت سوله‌هایی هستند که از ورق‌های گالوانیزه نورد کرده و فرم داده شده ساخته می‌شوند و به کمک دستگاه مخصوصی ورق‌ها در کنار یکدیگر چفت می‌شوند. اگرچه این نوع سوله یکی از انواع مدرن سوله به شمار می‌رود، اما اغلب برای ساخت سوله‌های کوچک از آن استفاده می‌شود و در مناطق با رطوبت بالا، ساخت آن توصیه نمی‌شود.

سوله تیر ورقی

سوله تیر ورقی، از قدیمی‌ترین انواع سوله است که برای ساخت سوله‌هایی با دهانه حداکثر 45 متر می‌تواند استفاده شود. البته امروزه استفاده از این نوع سوله تنها برای دهانه‌های کمتر از 18 متر به دلیل استفاده از متریال کمتر استفاده می‌شود و در غیر این صورت، سوله خرپایی نسبت به تیر ورقی ارجحیت دارد. سوله تیر ورقی از نظر متریال ساخت مانند سوله خرپایی است و تنها تفاوت آن‌ها، در نحوه قرارگیری تیرها، ستون‌ها و دیگر اجزای کار است.

سوله با سقف قوسی

یکی از تفاوت‌های دیگر انواع سوله، شکل سقف آن‌ها است. برخی از سوله‌ها با سقف شیب‌دار یا سقف هشتی شناخته می‌شوند و برخی از سوله‌ها بسته به کاربری و شرایط موجود ممکن است به صورت سوله با سقف قوس دار طراحی شوند.

سوله چند وجهی

رایج‌ترین شکل سوله، سوله‌ چهار وجهی یا مستطیلی است؛ اما شکل‌های دیگری مانند سوله‌های چند وجهی وجود دارند که باعث می‌شوند فرم نهایی به صورت پنج، شش و یا هشت وجهی باشد. در چنین سوله‌هایی ممکن است بیش از یک یا حتی دو دهانه در نظر گرفته شود.

سوله مدور

یکی دیگر از انواع سوله، سوله مدور است که با سطح مقطعی دایره‌ای شکل و سقفی مخروطی شکل ساخته و اجرا می‌شود.

 

 

ساخت سوله صنعتی

 

ساخت سوله بر خلاف آنچه اغلب کارفرمایان تصور می‌کنند، همواره مراحل مشابهی را طی نمی‌کند! در حقیقت مراحل ساخت سوله فولادی بسته به نوع، اندازه، شکل و… ممکن است مراحل متفاوت را طی کند.

انواع سوله از لحاظ کاربری

  1. ساخت سوله کارگاهی

  2. ساخت سوله برای کارخانه

  3. ساخت سوله مرغداری

  4. ساخت سوله دامداری

  5. ساخت سوله برای کارخانه چای

مراحل ساخت سوله در پولاد سازه

 

برخی از شرکت‌های سازنده سوله ممکن است هنوز به ابزارها و روش‌های مهندسی مدرن روی نیاورده باشند و شیوه‌های سنتی را ترجیح دهند. اما دقت، ظرافت، محاسبات درست و رعایت اصول مهندسی، می‌تواند ایمنی، طول عمر، استحکام و مقاومت سازه شما را تا چند برابر افزایش دهد. به همین خاطر است که در پولاد سازه، تمام مراحل زیر برای ساخت یک سوله طی می‌شود:

1.مشاوره:

گام اول، درک نیازهای دقیق کارفرما، تشخیص کاربری سوله و بازدید حضوری از شرایط کلی زمین است. این امر با انجام فرآیند مشاوره تخصصی و حضوری حاصل می‌شود و ممکن است خود شامل چند مرحله باشد. به عنوان مثال اگر کارفرما با نقشه اتوکد (نقشه دو بعدی) سوله به ما رجوع کند، باقی فرآیند مشاوره هول محور طراحی و ساخت اسکلت انجام می‌شود؛ در غیر این صورت، در همین ابتدای امر، بر اساس نقشه زمین، باید نقشه دو بعدی سوله طراحی گردد.

2.مدل سازی سه بعدی

پس از آن که خواسته‌های کارفرما، شرایط زمین و هدف نهایی تعیین شد، طراحان با تجربه ما در پولاد سازه، با استفاده از نرم افزار Tekla شروع به طراحی اسکلت فلزی سوله و تمام جزئیات آن می‌کنند تا متریال مورد نیاز برای اجرای کار و تمام مراحل اجرایی آن،  تعیین شود. در این مرحله، با توجه به وزن سازه و قطعات و زحمات مورد نیاز کار، محاسبه هزینه ساخت سوله صنعتی نیز انجام می‌گیرد.

3.عقد قرارداد

پس از طراحی سه بعدی و برآورد هزینه، عقد قرارداد انجام می‌گیرد که در آن زمان اجرا، ویژگی‌های فنی، تعهدات طرفین و زمان تحویل ذکر خواهد شد.

4.تهیه متریال

پس از عقد قرارداد، شرکت پولاد سازه اقدام به تهیه متریال و مواد اولیه مورد نیاز خواهد کرد. این متریال به صورت شیت‌های فولادی خام یا فلنجی‌های آماده تهیه شده و در کارخانه ما، با کمک دستگاه‌های مدرن مانند دستگاه برش CNC یا گیوتین‌های مخصوص، تبدیل به ستون، باکس، تیرهای H و دیگر قطعات اسکلت می‌شوند.

5.ساخت سازه

در گام بعدی با استفاده از متریال آماده شده، مراحل ساخت سوله آغاز می‌شود و اسکلت آن به صورت قطعات کدگذاری شده شامل ستون‌ها، تیرها، فلنجی‌ها و دیگر اتصالات، طبق نقشه ساخته و رنگ‌کاری می‌شوند. برش قطعات با استفاده از گیوتین یا دستگاه CNC انجام می‌گیرد و در صورت نیاز، جوش‌های قدرتمند صنعتی، برای افزایش ارتفاع ستون یا تیر‌ها نیز انجام می‌گیرد. اجزای اسکلت همچنین باید آبکاری، عایق‌کاری و رنگ‌کاری شوند و در نهایت، با کدگذاری مخصوص، به محل نصب منتقل گردند.

6.نصب سازه در محل

پس از آماده سازی، تمام قطعات به محل نصب ارسال شده و در آن‌جا پروژه نصب آن‌ها آغاز می‌شود. از آن‌جایی که ارسال چندین تن قطعات فولادی  به محل نصب، خود یک فرآیند سخت و بعضاً پیچیده است، به همین خاطر شرایط محل نصب می‌تواند در انتخاب نوع سوله، شیوه ساخت و حتی هزینه نهایی کار نیز تاثیرگذار باشد.

 

چرا پولاد سازه؟

کار در فضای رقابتی امروز، متکی بر جلب رضایت کارفرمایان است و ما در پولاد سازه به این امر آگاه هستیم. از همین رو سعی ما در این است که ساخت سوله در سریع‌ترین زمان ممکن، با بهترین سطح کیفیت و دقت اجرا و تحویل کارفرمایان شود. همچنین مزایای رقابتی دیگری نیز وجود دارد که سعی می‌کنیم همواره بر آن‌ها تاکید داشته باشیم:

1.تعامل بالا با کارفرما

تعامل اصل اول در پولاد سازه است. ما تمایل داریم که تمام آنچه انجام می‌دهیم، با رضایت کارفرمایان و مطابق با نیاز آن‌ها باشد. به همین خاطر تلاش می‌کنیم که تمام مراحل طراحی و اجرای کار را با تعامل دو سویه و مناسب، پیش ببریم.

2.قابلیت اجرای پیچیدگی‌ها

از جمله ویژگی‌های ممتاز ما، استفاده از متخصصین متبحری است که می‌توانند پیچیده‌ترین سازه‌ها را نیز در نقشه و اجرا، برای شما عملی کنند. برای کارشناسان طراحی و تیم اجرایی ما، کار نشد ندارد!

3.دقت در اجرای کار

دقت و ظرافت، یکی از اصول مهم و همیشگی در پولاد سازه است. ما خود را مکلف می‌دانیم که عظیم‌ترین پرو‌ژه‌ها را با دقتی کمتر از میلی‌متر به اجرا برسانیم و همواره نیز بر این اصل، پایبند خواهیم ماند.

4.خلاقیت در طراحی و اجرا

تیم طراحان و گروه اجرایی ما، مهندسین جوان و خلاقی هستند که انگیزه بسیاری برای بروز خلاقیت‌های مثبت در کار دارند و این خلاقیت‌ها معمولاً باعث شگفت زده شدن کارفرمایان می‌گردد.

 5.کار کردن با کارفرمایان و معماران مطرح کشور

 این افتخار را داشته‌ایم که با معماران و کارفرمایان مطرح کشور، وارد قرارداد شویم و همکاری با بهترین‌ها را در رزومه خود وارد کنیم.

 

قیمت ساخت سوله

یکی دیگر از دغدغه‌های اصلی کارفرمایان، هزینه ساخت سوله و به طور مشخص، ساخت سوله با کمترین هزینه است. بسیاری از کارفرمایان با تصور اینکه تنها عامل موثر در قیمت، وزن سازه است، مایل به ساخت سوله سبک هستند. این در حالی است که عوامل متعددی می‌تواند بر قیمت ساخت سوله تاثیرگذار باشد.

به عنوان مثال ساخت سوله با تیر آهن، متفاوت از ساخت سوله‌های گالوانیزه یا برخی دیگر از انواع سوله است. همچنین سوله‌هایی که تمام ستون‌ها و تیرها در آن با جوش به یکدیگر متصل شده باشند، نسبت به سوله‌هایی که اجزای آن با اتصالاتی مانند فلنج‌ها و اتصالات مدرن‌تر به یکدیگر پیوند خورده‌‌اند، قیمت متفاوتی دارند.

مساحت کار نیز رابطه مستقیم با قیمت خواهد داشت. هزینه ساخت سوله 1000 متری، هزینه ساخت سوله 500 متری، هزینه ساخت سوله 200 متری و دیگر ابعاد، با یکدیگر متفاوت خواهند بود. دلیل این امر هم آشکارا، تفاوت در وزن نهایی سازه است.

در نظر داشته باشید: زمانی که پروژه به عقد قرارداد برسد و قرار بر انجام کار در پولاد سازه باشد، هزینه طراحی نقشه و مدل‌های سه بعدی، به صورت یک امتیاز ویژه به کارفرمایان بخشیده خواهد شد. همچنین قیمت ورق‌ها و متریال خریداری شده نیز باید به روز استعلام گردد و با توجه به نوسانات قیمت فولاد در بازار، متفاوت است.

هزینه‌های دیگر کار نیز بستگی به پیچیدگی در ساخت، مسائل مربوط به حمل و نقل (دوری یا صعب‌العبور بودن مسیر) و مسائل اینچنینی دارد. دستمزد اجرای ساخت سوله نیز در پولاد سازه بین 20 الی 25 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم ( در تاریخ بهمن 1402) محاسبه می‌شود که فرآیند وزن‌کشی، در زمان بارگیری و خروج سازه از کارخانه بر روی باسکول شرکت انجام می‌گیرد.

مدت اجرای ساخت سوله

مدت زمان اجرای ساخت سوله در هر کارخانه بسته به ظرفیت تولید در آن و زیرساخت‌های فنی و نیروی انسانی آن متفاوت است. در پولاد سازه، ظرفیت ساخت و اجرای اسکلت 300 تنی، طی 3 الی 5 ماه امکان پذیر است. در حال حاضر ظرفیت ساخت در هر یک از شعب ما تقریباً برابر با 150 تن در ماه است؛ اما باید این نکته را در نظر بگیرید که عوامل دیگری مانند پیچیدگی کار، شکل سازه، شرایط جوی و… نیز در طول اجرای پروژه تاثیرگذار هستند.

پروژه های تیم پولاد سازه

اعضای تیم ما

حاج مهدی لاهیجی

حاج مهدی لاهیجی

بنیان گذار و رئیس هیئت مدیره
سالار لاهیجی

سالار لاهیجی

مدیر عامل
سیامک پورزند

سیامک پورزند

مدیر تولید
علی تبرعی

علی تبرعی

مدیر فروش
مهدی رحمت پور

مهدی رحمت پور

سرپرست تولید
منصور عبداللهی

منصور عبداللهی

مدیر فنی

سوالات متداول

چرا پولاد سازه را برای طراحی و اجرا سوله انتخاب کنیم؟
  1.  تعامل بالا با کارفرما
  2. قابلیت اجرای پیچیدگی‌ها
  3. دقت در اجرای کار
  4. خلاقیت در طراحی و اجرا
  5. سابقه کار درخشان با کارفرمایان و معماران مطرح کشور
مدت ساخت سوله در پولاد سازه

مدت زمان ساخت سوله، بسته به ابعاد پروژه، وزن کلی سازه، پیچیدگی‌های موجود در نقشه (از حیث طراحی و اجرا) ، شرایط جوی و... می‌تواند متفاوت باشد. برای کسب اطلاعات تکمیلی می توانید با همکاران ما تماس حاصل فرمایید.

دستمزد ساخت سوله چقدره؟

دستمزد ساخت سوله با اسکلت فلزی نیز در پولاد سازه بین 20 الی 25 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم (در تاریخ فعلی 1402) محاسبه می‌شود که فرآیند وزن‌کشی، در زمان بارگیری و خروج سازه از کارخانه بر روی باسکول شرکت انجام می‌گیرد.

ساخت سوله
Call Now Button